De boekpresentatie van 2 september j.l.

De boekpresentatie en daarmee de lancering van mijn boek Nog even geen tijd was een zeer geslaagde middag.

Het ontroerde mij dat zovelen gehoor gegeven hadden aan de uitnodiging. Het was een gemêleerd gezelschap, van specialist tot vriend en van auteur tot kleinzoon.

Na de koffie, thee en wat lekkers startte het officiële deel met op de achtergrond een aftelklok speciaal voor deze middag gemaakt.

Jan Meints, mijn redacteur sprak over de vele levenslessen in het boek en het proces wat voornamelijk in mijn hoofd plaats vond maar gaf ook mee dat wij ook in gezonde situaties niet altijd verstandig omgaan met ons lichaam en emoties en vind het zeer de moeite waard om te lezen.

Zelf heb ik uitleg gegeven over hoe we patronen in ons leven ontwikkelen, die in moeilijke situaties ons helpen om in te blijven staan,  maar ook tegen kunnen werken. Het is dus van groot belang ze los te laten als ze gaan tegenwerken in een proces van herstel.

Het boek mocht ik overhandigen aan natuurlijk Jan, mijn steun en toeverlaat in de tot stand komen van dit boek en mijn ergotherapeut die in mijn recalcitrante fase tot steun is geweest, maar ook toen het stiller werd en ik moest accepteren dat alles anders zou gaan worden en ik moest loslaten.

Na dit officiële gedeelte was er naast gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren, volop gelegenheid om onder het genot van een drankje en hapje elkaar te ontmoeten en met elkaar door te praten, waar velen gebruik van maakten.

Inmiddels een kleine maand verder en druppelen de eerste recensies binnen. Herkenbaar, een goed leesbaar verhaal, maar ook verbazing dat er veel meer speelde dan van buiten zichtbaar was.

Mijn specialist uit het ziekenhuis, die bij de presentatie was, vond het waardevol om te lezen, goed leesbaar en heeft het boek meteen doorgegeven aan een collega specialist. Zo begint het langzaam zijn waarde te krijgen, maar ook geeft het inzicht in wat er zich afspeelt in de onzichtbare wereld van iemands brein.

Het boek is te koop in diverse boekwinkels, uitgeverij Heijink en natuurlijk bij mijzelf of via de website Ha-tikvah.nl en de volgende boeklezing is ontwikkeling

#nieuwboek #delenmag