Als morgen niet komt

Waar haal je de kracht vandaan om in een moeilijke periode door te gaan?

In ‘Als morgen niet komt’ beschrijft Willy de Hoop haar intense rouwproces na de dood van haar man. Ze wil daarmee anderen die met rouw te maken hebben tot steun zijn. Inzicht geven, geen oplossingen op lange termijn aandragen, maar behulpzaam zijn in het doen van de volgende stap in het volgende uur of de volgende dag.

11.53

Over het boek…

Daar sta ik dan na je overlijden. ‘Neem je tijd.’ ‘Pas goed op jezelf.’ En nog veel meer wordt tegen me gezegd, maar juist al deze lief bedoelde woorden roepen allerlei vragen bij mij op. ‘Waarop en hoeveel…?’

Ik krijg ineens onbedwingbaar veel behoefte aan handvatten, protocollen, maar niemand lijkt de antwoorden te hebben.

Langzaam glij ik weg uit de realiteit en voel ik steeds meer verwarring, angst en wanhoop opkomen. Ik herken mijzelf niet meer, snap niet meer hoe ik kan functioneren. Ik verlies steeds meer de realiteit uit het oog maar als bijna alle kracht weg is om te vechten, begin ik langzaam te begrijpen dat er maar één weg is om nog door te gaan met mijn leven…

  • Willy de Hoop

  • 24 cm x 16 cm

  • 196 pagina’s

  • ISBN: 9789492959386

Over de auteur…

Willy de Hoop-Jonas (1959, Eindhoven) is getrouwd met – en weduwe van – Charles (1955, Edmonton Canada). Samen hebben ze vijf kinderen en inmiddels zeven kleinkinderen.

Willy geeft naast haar werk in de zorg ook lezingen over de impact die het verblijf op een IC kan hebben en hoe om te gaan met de dood van een geliefde.

Onze combi actie

De combi-actie van Hoop doet leven & Als morgen niet komt is vanaf heden verkrijgbaar.

Willy de Hoop heeft samen met haar man hun eerste boek Hoop doet leven geschreven. Na zijn overlijden schreef zij haar tweede boek Als morgen niet komt. Over beide boeken is op deze site informatie te vinden. Deze actie geldt zolang de voorraad strekt.