Hoop doet leven!

Een heftig verhaal over hoe het leven van de een op de andere dag drastisch kan veranderen.

Na het overlijden van Charles, is er met veel passie en toewijding gewerkt aan de afronding van dit boek.

Wat begon als een dagboek tijdens de ziekenhuisopname van Charles tien jaar geleden (ziekenhuis st. Jansdal, Harderwijk), is uitgegroeid tot een waar boekwerk. Het beschrijft een lang verblijf op de Intensive Care en wat dit voor impact kan hebben binnen een gezin.

Dit boek dat jaren enkel een droom is geweest, en nu verkrijgbaar.

10.33

Over het boek…

….De boodschap was duidelijk, overduidelijk en ontkennen lukte niet meer. Je vader vroeg heel praktisch: “Moeten de andere kinderen gewaarschuwd worden” en alsof het nog niet duidelijk genoeg was, antwoordde de arts heel resoluut: “Jazeker en ze moeten zo snel mogelijk komen!”….

….Ik wist dat deze manier van denken niet reëel was, maar wist ook dat ik zelf niets aan de situatie kon veranderen en het weggeven van de verantwoordelijkheid gaf me rust. Je was in handen van de doktoren, machines en zonder hier echt over na te denken, wist ik dat je in de handen was van onze Vader in de hemel en voor dat moment was dat goed….

‘Hoop doet leven’ gaat over de periode dat Charles ten gevolge van een ernstige longaandoening een lange periode op de intensive care verzorgd werd. Het geeft aan wat het voor impact heeft in levens van diverse betrokkenen. Beschreven vanuit Willy als naaste, aangevuld met verhalen vanuit Charles als patiënt.

  • Charles & Willy de Hoop

  • 24 cm x 16 cm

  • 266 pagina’s

  • ISBN: 978 90 823047 01

Over de auteurs…

Willy de Hoop-Jonas (1959, Eindhoven) is getrouwd met – en weduwe van – Charles (1955, Edmonton Canada). Ze schreven samen het boek ‘Hoop doet leven’, een verhaal van een leven tussen hoop en wanhoop.

Charles was vrachtwagen chauffeur tot hij geveld werd door een ernstige longaandoening. Charles ging zich als gevolg van zijn situatie meer richten op zijn gezin, waardoor Willy terug in de schoolbanken ging zodat ze de kostwinner kon worden.

Onze combi actie

De combi-actie van Hoop doet leven & Als morgen niet komt is vanaf heden verkrijgbaar.

Willy de Hoop heeft samen met haar man hun eerste boek Hoop doet leven geschreven. Na zijn overlijden schreef zij haar tweede boek Als morgen niet komt. Over beide boeken is op deze site informatie te vinden. Deze actie geldt zolang de voorraad strekt.