Als je te maken krijgt met een lange tijd in het ziekenhuis, met name op de intensive care; het overlijden van een dierbare; langdurig ziek zijn of te horen krijgt dat je ongeneeslijk ziek bent. Het heeft ongelooflijk veel impact op je leven maar ook je directe omgeving zal dit moeten verwerken. Daarnaast is het tijdrovend en vaak levens veranderend.

Er is veel geschreven over bovengenoemde onderwerpen en kun je wel advies krijgen hoe je het beste verwerken kunt en waar je rekening mee moet houden. Ook de verwarrende emoties die een rol spelen voor zowel degene die het ondervindt als die ernaast staat worden geanalyseerd.

Toch is het erover lezen heel wat anders dan het aan den lijve ondervinden en ervaren hoe het je leven beheerst. Alleen al een term “Het moet wel een plekje krijgen” zijn woorden die veel verder gaan dan wat het simpelweg zegt. Ze missen hun doel als je dit zonder enige emotie gaat doen. Ongewild krijg je te maken met emoties en gedachten, begrijpelijk misschien maar niet reëel en zeker niet altijd helpend om sterk te blijven staan om verder te willen gaan met je leven. Het vraagt ruimte of je dat wilt of niet. Dan krijg je ook nog te maken met tijd en een wereld die verder gaat. Na een poosje heeft lang niet iedereen meer een idee wat er in jouw binnenste omgaat, zeker niet als je zelf stiller wordt en de strijd in je binnenste het hevigst is.

Het zijn juist deze ervaringen waar weinig over gesproken wordt, want dit gaat verder dan een ervaringsverhaal. Het is meer een persoonlijk relaas van leven tussen hoop en wanhoop, wat zich voornamelijk in je hoofd afspeelt. De angst, het verdriet, frustratie, boosheid maar ook onzekerheid en niet weten wat de toekomst brengen zal. Wanhopig zoeken naar iemand die orde kan brengen in de warboel van je gedachten en vooral rust. Aandacht willen maar soms ook  liever niet.

In haar boeken geeft Willy de Hoop juist hier aandacht aan en hoopt hiermee gehoor te geven aan datgene wat niet besproken wordt, het leven in de tijd tussen hoop en wanhoop. Ze hoopt dat mensen zich vrij voelen om juist deze ervaringen uit te wisselen en daarmee mogen ondervinden dat ze niet alleen staan in deze strijd. Ze wil ook een stem geven aan de omstanders die vaak met lege handen staan en zeker na verloop van tijd niet meer weten hoe ze moeten reageren als het stiller wordt en lang gaat duren.

Geïnteresseerd? Zaterdag 16 december a.s. zal ze aanwezig zijn in de boekhandel Heijnk op de Markt 33 in Hardenberg. Er is gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen en natuurlijk één van haar boeken te kopen en laten signeren. Daarnaast is het altijd mogelijk haar uit te nodigen in een besloten groep om haar verhaal te vertellen en aandacht te geven om ervaringen te delen over de last, die met deze onderwerpen gepaard gaan en waar vaak niemand weet van heeft.

Zaterdag 16 december  

Willy de Hoop

presenteert haar boek

‘Nog even geen Tijd’ 

Bij Boekhandel Heijink, Markt 23 Hardenberg

Gratis entree.

Graag opgeven bij komst dmv:

– E-Mail: info@boekhandelheijink.nl

– Telefoon: 0523-261392

– In de winkel